ZenzTherapy

 

Zenztherapy natuurlijke haarverf

Voor kleuren gebruiken wij natuurlijke haarverf van het merk ZenzTherapy ®. De natuurlijk haarkleuring is niet op dieren getest en bevat geen parabenen, sulfaat, kleurstoffen en kunstmatige parfums. 

  • ZenzTherapy® maakt gebruik van aromatherapeutische geuren van planten die gecertificeerd biologisch organisch of biologisch-dynamisch geproduceerd zijn of die in het wild groeien.
  • Zenz Therapy Alternative Color gebaseerd op de filosofie dat wat we weglaten uit onze producten net zo belangrijk is als wat we erin stoppen.
  • Het resultaat is dat Zenz Therapy Alternative Color een expressie is van een bewuste keuze in haarkleuring.

Een haarkleursysteem dat voldoet aan hoge verwachtingen. Zonder ammoniak, resorcinol of PPD. Bevat natuurlijke ingrediënten zoals Jojoba-olie en etherische oliën van Teaboom, Lavendel en Rosemarijn.

ZenzTherapy Alternative Color is een kleursysteem dat bestaat uit 86 verschillende tinten. De tinten worden verdeeld over mixtoners en intense warme en koude tinten. Een kleursysteem dat zorgt voor 100% dekking van grijs haar en tegelijkertijd dezelfde creatieve mogelijkheden biedt als traditionele haarkleuren.

De combinatie van technologie met de wijsheid van de natuur heeft geresulteerd in deze intense, glanzende en duurzame kleurenreeks.

De producten die wij gebruiken bevatten geen PPD
P-phenylenediamine, een lastige naam en de afkorting van PPD. Maar wat is het nu eigenlijk voor stofje? Het is een kleurstof die wordt gebruikt in haarverf. PPD komt uit de groep parakleurstoffen. Als je allergisch bent voor deze kleurstof, dan is de kans groot dat je ook allergisch bent voor de andere kleurstoffen in deze reeks. Onder andere: p-aminophenol, m-aminophenol, nitro-p-phenylenediamine, n-phenyl-p-phenylenediamine en toluene-2,5-diamine.

Kappers werken veel met kleurproducten die het stofje PPD bevatten. Een PPD allergie komt dan ook geregeld voor onder kappers, maar ook onder de klanten van kappers. Eczeem is de meest voorkomende allergische reactie bij een PPD-allergie. Op de plaats waar de huid in aanraking komt met de stof ontstaan dan jeukende, rode huidafwijkingen met pukkeltjes, schilfers of blaasjes. Bij kappers zijn het vaak de handen die deze reactie vertonen. Bij de mensen waarvan het haar wordt geverfd ontstaat deze reactie juist op de oogleden of oren. Deze kunnen hierdoor flink opzwellen.