Waarom Permanente Make Up:

(PMU) is de manier om er altijd perfect verzorgd uit te zien. Het is ideaal als je weinig tijd hebt of als je niet graag elke dag opnieuw de moeite wilt nemen om je op te maken. Je hebt geen omkijken meer naar je make up, vooral niet op momenten dat make up niet blijft zitten door contact met water of transpiratie tijdens sporten. Het is ideaal bij allergieën voor make up of als je een contactlens drager bent.

Wenkbrauwen:

Te dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen, litteken weefsel of de wenkbrauwen te vaak geëpileerd? Dan is PMU de uitkomst om dit te camoufleren.

De inshaduuw / inkleur techniek van de wenkbrauw. Dit is een klassieke methode en komt overeen met het echte tatoeëren.

De hairstroke techniek. De wenkbrauw wordt dan niet volledig ingekleurd maar wordt met ieder haartje uitzonderlijk gepigmenteerd. Door de haartjes in lengte en vorm met de natuurlijke haargroei te pigmenteren krijg je een heel mooi, subtiel effect. In sommige gevallen is doordat het zo natuurlijk is wel eens gewenst om 1 of 2 extra nabehandelingen te nemen. Dit is vaak ook afhankelijk van je eigen smaak.

Eyeliner:

Bij de eyeliner kun je kiezen voor een wat dikker lijntje boven de ogen die doorloopt tot in de haargrens. Of een heel dun subtiel lijntje in de haargrens. Of kleine subtiele stipjes tussen de haartjes. De laatste is ook erg mooi om bv op het onderste ooglid iets meer en heel subtiel een wat mooiere oogopslag te geven. Hoewel ik dacht dat ik me alleen zou gaan concentreren op de wenkbrauwen ben ik erachter gekomen dat ik de eyeliner (met name de subtiele varriant) een ontzettend mooi resultaat vindt geven bij mijn klanten.

Lipliner:

De kleuren die ik gebruik voor de lipliner lijken in eerste instantie heel intens. Maar meer als bij de andere behandeling verminderd deze tint zich vaak met 40 tot 50%. Met als resultaat dat vooral de dames met wat dunnere lippen op een heel subtiele manier voller uitziende lippen krijgen. Zonder dat er een hele duidelijke rand omheen zit. 

Hoe gaan we te werkr:

Bij Beauty Morals staat om te beginnen een uitgebreid gesprek omtrent de specifieke wensen van de klant centraal. Het aanbrengen van Permanente Make Up is niet zomaar iets en ik ga graag met de uiterste zorgvuldigheid aan de slag. Zo bestaat een PMU behandeling sowieso minimaal uit twee afspraken zodat het resultaat rustig opgebouwd kan worden. Deze zorgvuldige en gelaagde manier van de PMU aanbrengen voorkomt teleurstellingen die moeizaam te corrigeren zijn.

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Dit is inclusief de intake, waarin eerst wordt gekeken naar eventueele contra indicaties aan de hand van een officieel intake formulier. Vervolgens nemen we in het kort alle do’s and dont’s rondom de zorg voor je permantente make up door. Daarna gaan we als je voor wenkbrauw of lip pigmentatie hebt gekozen de juiste vorm tekenen. De symmetrie is daarin erg belangrijk. Als we het eens zijn over het model gaan we aan de hand van een colour indication system de juiste kleur uitzoeken. Als we dit hebben gedaan zet ik alle spullen klaar en gaan we beginnen.

Bij een behandeling met PMU wordt een kleurpigment in de eerste laag van de lederhuid ingebracht. Alles volgens de richtlijnen van de GGD die tevens hun vergunning aan Beauty Morals hebben verstrekt. Zo wordt er gewerkt met een computergestuurd PMU apparaat, safety handstuk, hygiëne modules en goedgekeurde pigmenten.

Als we klaar zijn bespreken we duidelijk wat je wel en niet mag doen voor het beste resultaat. En krijg je een nazorg formulier en een verzorgende creme mee naar huis. Tevens plannen wij meteen een afspraak voor de nabehandeling in. Deze vindt 6 tot 8 weken later plaatst. Tijdens de nabehandeling gaan we kijken of de kleur naar wens is en op welke plekken er misschien nog wat meer pigment

De opfris behandeling is een ander soort behandeling dan de nabehandeling. Je kunt ervoor kiezen deze binnen een jaar te laten doen bij PMU die door mij is geplaatst. Ik fris de kleur dan op en volg de contouren die we dan 1 jaar geleden reeds geplaatst hebben. Wil je jouw wenkbrauwen liever lager/ hoger of wil je de eyeliner breder of je lipliner in full color. Dan wordt deze behandeling niet als een opfris behandeling gezien en wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Tot slot

Bij Beauty Morals is een natuurlijk resultaat het uitgangspunt. Bij PMU hebben wij te maken met trends en ik blijf daarin altijd up to date dmv het volgens van cursussen.

De duurzaamheid van permanent make up is ongeveer 2 tot 4 jaar. Dit is wel afhankelijk van enkele factoren als huidtype, blootstelling aan (teveel) zonlicht en chloor en overmatig alcohol gebruik