VEEL GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENTE MAKE-UP

Mag je tijdens zwangerschap behandeld worden?
Dit is sterk af te raden. Om het zekere voor het onzekere te nemen ook niet behandelen zolang je zwanger bent.

Is permanente make-up voor iedereen geschikt?
Helaas niet. Er zijn namelijk bepaalde ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is. Dit geldt voor hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals eczeem, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuun ziekten en hart- en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti -stollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden.

Wordt er verdoving gebruikt tijdens de behandeling?
Ja. De klant dient zelf voor de verdovende Emla crème te zorgen. Dit is namelijk een geneesmiddel en kan alleen door de huisarts worden voorgeschreven. Sinds 2004 is deze wet van kracht, en de GGD oefent hier controle op uit. De crème neem je mee naar je afspraak.

Is er iets waar ik rekening mee moet houden voordat ik pmu plaats?
Jazeker, en dit heeft alles te maken met de houdbaarheid van de permanente make-up. Bloedverdunnende middelen zoals aspirine, alcohol en drugs kunnen ervoor zorgen dat je huid bloedt tijdens de behandeling, waardoor het pigment slecht pakt en de behandeling weinig resultaat oplevert. Daarom minstens 24 uur voor de behandeling deze zaken vermijden.

Mag je tijdens een behandeling make-up dragen?
Nee liever niet.

Doet het pijn?
Het is moeilijk te zeggen en ik heb hier elke keer weer verschillende reacties over. Het is per persoon verschillend. Om er zeker van te zijn dat je geen pijn hebt, kun je Emla zalf aan de huisarts vragen (dit is alleen op recept verkrijgbaar). Neem de tube mee voor tijdens de behandeling.

Is het slim om vlak voor een zon vakantie PMU te laten doen?
Nee, want in de eerste 7 dagen na de behandeling mag je je wenkbrauwen niet in aanraking laten komen met zon, zee en chloorwater.

Pakt permanente make-up bij iedereen even goed?
Dat is per persoon verschillend. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de huid zich constant vernieuwt. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 40 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na 2 a 3 behandelingen goed.

Wat als het pigment niet goed pakt?
Van tevoren valt niet altijd te in te schatten of permanente make-up wel of niet goed pakt. Maar als tijdens de nabehandeling blijkt dat er veel afstoot van het pigment is geweest, zal er voor een donkerdere kleur gekozen worden. Soms moet er bij de tweede nabehandeling voor een nóg zwaardere tint worden gekozen. Omdat elke huid anders is, moet dit langzaam worden opgebouwd.

Hoelang blijft het mooi?
Dit hangt af van een aantal punten. Je huidtype en levensstijl (veel UV-straling heeft een nadelig effect op de kleur), maar ook de gebruikte kleur: lichtbruin houdt minder lang dan een donkerbruin pigment. En dan is er nog de gebruikte techniek: de schaduwtechniek kan wel drie jaar mooi blijven, hairstrokes moet je echt bijhouden. Dat komt doordat het een natuurlijker uitstraling heeft en er dus minder zwaar is aangebracht. Wil je je PMU echt mooi houden, dan is het aan te raden elke twaalf maanden terug te komen voor een opfris behandeling. Wacht je te lang heb je kans dat het pigment te veel is verdwenen, en heb je een volledige (duurdere) behandeling nodig, inclusief nabehandelingen.Heel soms kan een afspraak echter niet doorgaan. Wanneer bijvoorbeeld toch blijkt dat een klant een bepaalde aandoening heeft. Of wanneer er nog een te dikke oude laag permanente make-up zichtbaar is. Maar ook als blijkt dat wensen niet kunnen worden waargemaakt, zijn beide partijen vrij om van behandeling af te zien.

Annuleren?
Wil je je afspraak verzetten of annuleren? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, door te bellen 06 28 114 500 of te mailen naar beautymoralsbyedith@gmail.com